Mýty a povesti o akné

Mýty a povesti o akné

Mýty a povesti o akné

Slnko na dovolenke mi vylieči akné

Vo všeobecnosti vplýva na pokožku zle. Preto používame opaľovacie krémy a denné krémy s ochrannými faktormi, teda SPF. Slnko vplýva negatívne na pokožku. Jediným pozitívnym efektom je, že sa opálite. V prípade, že máte jazvičky, môže sa Vám stať, že si vytvoríte zlú pigmentáciu. 

Keď si budem pokožku čistiť poriadne, nebudem mať akné

Hlavne, ak používate veľa produktov a príliš často, na Vašej pokožke to spôsobí SOS efekt. Napriek tomu, že mastnú pokožku si spájame s akné, maz je pre pokožku tiež dôležitý. Nie veľa a nie málo, ale prirodzený obsah mazu je pre pokožku zdravý.

Psychická pohoda vs. akné

Únava, stres, nedostatok spánku a oslabuje Vašu imunitu. Akné sa tvorí v období, keď máme viac stresu alebo sme v takej nejakej psychickej nepohode. Súvisí to aj s hormonálnymi zmenami, tým, že sa v tomto období horšie stravujeme a kompenzujeme si stres nezdravým jedlom.

Domáci peeling je lepší ako ten z obchodu

Vyrobiť si peeling doma môžete samozrejme z cukru, medu alebo soli. Ale nie, ak máte problematickú pleť. Pleťové peelingy, ktoré sú kvalitné, neobsahujú mydlo a zároveň sú peelingové čiastočky jemné.

Mechanickým vytláčaním sa akné zbavím

Vaša pokožka je živá. Pokiaľ ju mechanicky poškodzujete, trpí. Tým, že silno tlačíte, môžete si tak akurát akné rozniesť po celej tvári. Jednak ruky nemáte nikdy úplne čisté. Tip od kozmetičky: správajte sa k svojej pleti ako ku balónu. Jemne, aby nepraskol.

Akné zmizne po puberte

Nie je to bohužiaľ pravda. Akné Vás môže sprevádzať ako nepozvaný hosť veľmi dlho. Spôsobujú ho najmä hormóny, ktoré ženám robia problémy pravidelne, každý mesiac. Hormóny sa nám menia celý život. S tým samozrejme súvisí aj to, ako vyzeráme, ako sa cítime a ako sa naša pokožka správa. Agresívnejšia forma akné zvykne dokonca pubertu prečkať v tichu a v plnej sile udrie po dvadsiatke.

Čistota pol života

Všímajte si, čo používate. Uteráčik by Ste si mali meniť pravidelne, hlavne ten na tvár. Môžete používať papierové obrúsky, ale to nie je veľmi ekologické. Pokiaľ máte možnosť, kúpte si maličké uteráčiky, ktoré sú určené len na tvár. Sú to štvorčeky cca 25x25cm. Nebude vám ľúto ich mať aj 10 a môžete ich bez výčitiek svedomia meniť. Dôležité je tiež pravidelne meniť obliečku vankúša a aj čistiť a prať samotný vankúš. Inak vlastne spíte na vlastnom pote a odumretých bunkách.

Jedlo

Už niekoľkokrát sme hovorili, že na to, aby ste mali krásnu pleť, musíte sa stravovať zdravo. Vyhladované telo = vyhladovaná pleť. Preto by Vaša strava mala mať dostatok vitamínov a minerálov. Doplniť ich v sérach samozrejme môžete. Napríklad vitamíny C a B a minerály. No netreba zabúdať ani na príjem všetkého dobrého v jedle.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.