Prečo je očný krém dôležitý?

Prečo je očný krém dôležitý?

Prečo je očný krém dôležitý?

Prečo potrebujeme krém špeciálne na okolie očí a krk? Čím sa takýto krém odlišuje od bežných krémov? Ako a kedy také krémy aplikovať?

Očné krémy majú úplne iné zloženie, pretože pokožka očí je oveľa tenšia ako pokožka tváre. Kvôli tomu sa aj rýchlejšie vysušuje a stenčuje. Preto sa v okolí očí najrýchlejšie vytvárajú vrásky, jemné linky a opuchy.

Nie je očný krém ako očný krém

Určite ste si všimli, že krémy na oči sú rôzne. Na začiatok, keď cítite, že sa vaša pokožka vysušuje, postačí hydratačný krém, ktorý jej doplní hydratáciu. Zároveň si tak pomôžete v prípade vačkov alebo opuchov. Po tridsiatke už môžete bojovať aj s vráskami. Tie v okolí očí potrebujú inú starostlivosť. Preto je vždy vhodnejšie používať krém so špeciálnym zložením na tieto partie.

Všetky aktívne zložky očného krému sú prispôsobené jemnosti pokožky a poskytujú jej presne to, čo potrebuje a zároveň ju nezaťažujú.

Ako nanášať očný krém?

V podstate je jedno, či krém vklepávate do pokožky alebo nanášate krúživým pohybom. Ide skôr o tlak, ktorý vyvíjate na pokožku. Aj preto, by ste mali očný krém nanášať prstenníkom. Tým dokážete vyvinúť najnižší tlak na pokožku.  

Krém na oči by ste nemali používať na viečka. Nanášať by ste ho mali cez nadočnicový oblúk pod obočím a viesť dolu smerom ku koreňu nosa. Nočný krém na oči poskytne výživu, o ktorú je pokožka odoberaná počas dňa, hydratuje do hĺbky a môžete si ho dopriať v štedrej dávke.

Na noc odporúčame sérum na oči kvôli jeho ľahšej štruktúre. Pokožku nezaťaží, ľahúčko sa nanáša a rýchlo a vstrebe.

Čo s kruhmi pod očami?

Rada na doma: Na opuchy alebo kruhy pod očami si môžete urobiť jednoduchý obklad. Odličovač na oči naneste na vatový tampón. Nechajte ho v chladničke a potom si studené tampóniky položte na oči.

Podobný trik môžete vyskúšať aj s uhorkami alebo zeleným čajom (použiť môžete studené sáčky alebo tampóniky namočené v zelenom čaji a schladené v chladničke). Uhorky, aj zelený čaj, sú antioxidanty. Používanie antioxidantov v krémoch má za cieľ odstraňovať z pleti voľné radikály. Tie spôsobujú zanášanie pleti, upchávanie pórov a starnutie pokožky a následné vrásky a linky.

Prirodzené oxidanty sú napríklad zlato, čučoriedky, uhorky, granátové jablko zelený čaj.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.