Ako sa starať o pleť v zime?

Ako sa starať o pleť v zime?

Ako sa starať o pleť v zime?

V zime sa o seba a svoju pokožku musíme starať o niečo viac. 

Pokožka tváre je postihnutá o to viac, že ju pred mrazivým vetrom a chladom nechráni žiadne oblečenie. Mráz sa na nej môže vyšantiť do sýta. My si potom v zrkadle nájdeme na tvári červené fľaky, či iné vysušené miesta. Ak si pleť neočistíte a použijete iba krém, v podstate si upchávate póry, pokožka nedýcha a objavujú sa nedokonalosti. 

Dôležité je osvojiť si rutinu - čistenie, peeling, maska, hydratácia. Pokožku si vždy očistite. Pred použitím denného alebo nočného krému použite tonikum, pleťovú alebo micelárnu vodu. Peeling môžete používať dvakrát do týždňa. V zime sa vyhýbajte peelingom s obsahom mydla. Tie kvalitejšie sú soapless alebo soapfree. Mydlo, by vašu pokožku zbytočne vysušilo. Naopak, tonikum alebo micelárna voda dodávajú hydratáciu a očisťujú pokožku tváre. Doprajte si aj kvalitnú hydratačnú masku. Vitamíny a minerálne zložky vašu pokožku posilnia a ochránia. 

Nakoniec, samozrejme, hydratácia. Kvalitný hydratačný krém podľa typu pleti. Pleť si nechajte otestovať, ak máte pocit, že si neviete typ pleti určiť sama. Dôležité je hlavne, aby ste si pleť nevysušovali prípravkami s obsahom alkoholu, pokiaľ máte suchú alebo citlivú pokožku. Mastnejším, ťažším krémom sa zase vyhýbajte, ak je vaša pokožka mastná a má sklon k nedokonalostiam. 

Pokožka tela nám v zime môže narobiť starosti, hlavne, ak nemáme vo zvyku používať pleťové jogurty, mlieka, maslá alebo krémy. Zanedbanie sa nám vypomstí nepríjemným svrbením a naťahovaním pokožky. Aby ste nemuseli schovávať nohy do podkolienok, vyberte si kvalitný telový peeling. Ten okrem odstránenia odumretých častí kože, pokožku hydratuje. Vynikajúce sú prípravky s čiernym kaviárom, ktorý sám v sebe obsahuje omega 3 a 6. Pokožku očistí a osvieži. 

Teda hor sa na hory, do lesa a do snehu. Ale nie bez kvalitnej hydratácie a starostivosti. 

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.