Prečo a ako používať nočný krém?

Prečo a ako používať nočný krém?

Prečo a ako používať nočný krém?

Pleť si máme, musíme alebo by sme mali čistiť 2x denne. Z toho vyplýva, že by sme mali rovnako často používať aj krém. Ráno denný krém alebo sérum na deň, ideálne aj s SPF faktorom proti slniečku. Na noc zase krém, ktorý pokožku vyživí a postará sa o ňu počas nášho spánku. V noci naša pokožka, rovnako ako naše telo oddychuje a regeneruje sa.

Prečo je nočný krém iný? Počas dňa nám viac záleží na ochrane pred slniečkom, trvácnosti make-upu a samozrejme na matnosti pleti. Pokožka je namáhaná, pôsobia na ňu rôzne poveternostné vplyvy, smog z počítačov, áut a samozrejme toľko spomínané slniečko. V noci je situácia úplne iná. Pokožka si môže oddýchnuť. Póry sa môžu stiahnuť a v prípade, že je to potrebné, pokožku môžeme kvalitne premastiť. Ak máte suchú pokožku, viete ako veľmi nepríjemné je celý deň sledovať olupujúce sa kúsky kože na nose, čele alebo líčkach. V noci sa vaša pokožka môže dobre „napiť“. Potom bude počas dňa krajšia a žiarivejšia. No jednoducho ako po dobrom nočnom spánku.

Nočné krémy pôsobia hlavne hydratačne. Nie len suchej pokožke chýba vlhkosť. Vlhkosť a hydratácia môže, pri nesprávnej starostlivosti alebo zlej životospráve a nedodržiavaní pitného režimu, chýbať všetkým typom pokožky. V noci nám nevadí lesk a výživa sa tak dostáva hlboko do pokožky. Ak chcete trošku kvality, vyberte si krém s výťažkami z čierneho kaviáru alebo krém so zlatom.

Na noc by ste mali používať aj krém na ruky. Ak je voňavejší, spríjemní vám zaspávanie a hlavne sa stará o ruky bez prerušenia. V práci alebo počas dňa si ruky natierame krémom, no zároveň si ich často umývame, umývame riad, upratujeme a dotýkame sa rôznych vecí. V noci naše ruky oddychujú, majú čas sa hydratovať a my si môžeme dopriať poriadnu dávku krému a ráno sa zobudiť s krásne hladkými rukami.

Dámy, využívajte noc na oddych pre svoje telo aj pre svoju dušu :)

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.