Detská kozmetika

Detská kozmetika

Detská kozmetika

Pre svoje dieťa chcete vždy len to najlepšie. Tak ako každá iná kozmetika, či už pleťová, telová alebo vlasová, aj detská kozmetika sa nemusí hodiť pre každé dieťa. Dôležité je preto kozmetiku vyskúšať a sledovať, či dieťa nemá na prípravok negatívnu reakciu. Pokiaľ ju kupujete na odporúčanie, skontrolujte si zloženie produktu a tiež, či je vhodná pre vaše dieťa vzhľadom na vek.

Staviť „naslepo“, môžete celkom iste na prírodné produkty. Tie vyvolávajú alergické alebo iné reakcie len v prípade, že je dieťa alergické priamo na aktívnu zložku v kréme. Samozrejme, chceme prípravky, ktoré sú prírodné a bez parabénov. No dôležité by malo byť tiež, odkiaľ prípravky pochádzajú a koľko stoja. Detská kozmetika podlieha vyššiemu množstvu testov a kontrol, preto sa to občas odráža aj na jej cene.

Detskú kozmetiku nepoužívajte zbytočne skoro. V zásade, novonarodeným bábätkám stačí čistá voda. Ak má dieťa vlasy, môžete po pár mesiacoch pridať detský šampón. Určite nie je potrebné nasilu používať krémy alebo mydlá len preto, lebo ste ich dostali spolu s plienkovou tortou. Pokiaľ máte problémovú pokožku od prvých dní, stavte na prírodu, prírodné oleje, výťažky z minerálov a omega 3. Všetko, čo je pokožke prirodzené a čo jej chýba, jej tak ľahko doplníte.

Všímajte si aj testovanie. Pokiaľ boli produkty testované dermatológmi a v prípade detských šampónov aj očnými lekármi, je to záruka, že prešli tými najprísnejšími rukami a teda ich používanie bude bezpečné.

Vo všeobecnosti teda platí, že pokiaľ máte šťastie a vaše bábätko nemá pokožku podráždenú, užívajte si to čo najdlhšie. Potom stavte na prírodné produkty, s prírodnými výťažkami, ktoré nebudú citlivú detskú pokožku dráždiť.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.