Čistenie pleti

Čistenie pleti

Čistenie pleti

Aký typ pleti mám?

Svoj typ pokožky určite poznáte, vyberáte si podľa neho kozmetiku. Ak nie ste istá svojim typom pleti, v špecializovanej predajni kozmetiky, vám radi poradia. Pri čistení a odličovaní pokožky je jej typ prvým kľúčom, podľa ktorého si vyberáme spôsob, ako sa o pokožku staráme.

Mastná pokožka si môže dovoliť aj mydlo a prípravky na báze mydla, a samozrejme peelingy, ktoré pokožku čistia do hĺbky. Normálna pokožka potrebuje pravidelnú ochranu, ale nesmie byť nadmerne ošetrovaná a tým vysúšaná. Ak máte veľmi suchú pokožku, mali by ste ju ošetrovať prírodnými prípravkami, prípravkami na prírodnej báze, jemnými prípravkami bez obsahu mydla a vyhýbať sa peelingom, parfumom, parabénom a alkoholu.

Ako správne očistiť pokožku?

Pleť by ste si mali čistiť dvakrát denne. V rámci rannej rutiny predtým ako použijete make up a večer začať kvalitným odličovačom. Pre suchšiu pokožku je ideálna micelárna voda, ktorá odstráni nečistoty, ale nevysuší pokožku. Rovnaký účinok má na pleť prírodné bahno z Mŕtveho mora. Pleťové mydlo s obsahom bahna pokožku jemne očistí a nezanechá ju vysušenú.

Dennodenné čistenie musí byť jemné, bez zaťažujúcich prvkov. Hĺbkové čistenie si doprajte tiež podľa typu pleti. V závislosti od jej citlivosti si môžete peeling dopriať raz týždenne alebo raz za dva týždne. Mastnejšia pleť, znesie peeling aj 2x do týždňa. Citlivej a suchej pleti radšej peeling odoprite. Vyberte si radšej ultra hydratačnú masku, ktorá pleť oživí a hydratuje do hĺbky.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.