Sérum: novinka, ktorá sa nechystá nikam odísť

Sérum: novinka, ktorá sa nechystá nikam odísť

Sérum: novinka, ktorá sa nechystá nikam odísť

Čo je to pleťové sérum?

Sérum je v prvom rade koncentrovaný prípravok. Jeho zloženie umožňuje aktívnym látkam, dostať sa hlbšie do pokožky. Neobsahuje teda nič navyše, len koncentrované látky, ktoré priamo vplývajú na hydratáciu pokožky, jej ochranu alebo účinkujú proti vráskam. Jeho hodvábna štruktúra sa jednoducho vstrebe, nezanecháva po sebe mastnotu ani lesk. Len krásne jemný pocit.

Pre citlivú pokožku znamená sérum úľavu. Hlavne vďaka jeho zloženiu, sa dostáva hneď hlboko do pokožky a jej povrch je potom krásne jemný.

Funguje sérum ako krém?

Nie tak celkom. Sérum by ste si mali vyberať podľa toho, s čím potrebujete pomôcť. Ak máte mastnejšiu pokožku, po nanesení séra, vám krém už chýbať nebude. Ak máte suchšiu pokožku, aj ona sama, si krém vypýta. Séra môžete kombinovať podľa potreby. Denné sérum môžete doplniť o sérum proti vráskam alebo liftingové sérum. Keďže sa vstrebávajú rýchlo, môžete ich vrstviť podľa toho, čo potrebujete na pokožke riešiť. Do okolia očí sa sérum vstrebáva veľmi rýchlo a účinok vidíte takmer okamžite. Samozrejme, na túto citlivú časť tváre, používajte len séra na to určené. Napríklad vitamín C, osviežuje pokožku, ktorá vyzerá po nanesení sviežo.

Ako používať sérum, kedy a ako často?

Sérum môžete používať v rámci klasickej kozmetickej rutiny. Mali by ste ho do pokožky vklepať končekmi prstov. Nenanášajte ho celými prstami a zbytočne ním neplytvajte. Na očistenú pokožku naneste sérum a počkajte, kým sa vstrebe. Bude to len chvíľka. Potom môžete naniesť ďalšie sérum, krém alebo makeup. Na deň používajte krém s obsahom SPF faktora. Na noc, si môžete sérum kombinovať s čím potrebujete, napríklad s nočným krémom alebo krémom proti  pigmentovým škvrnám. V noci sa slniečku nevystavujete, preto ak zosvetľujúci krém, bude pôsobiť účinnejšie.

Kedy začať používať séra?

Okolo tridsiatky sa začínajú tvoriť prvé vrásky. Vtedy je už fajn začať s doplnkovou hydratáciou. Tá by mala pomôcť s vypnutím pokožky. Ak hydratácia nedostačuje, môžete začať so sérom proti vráskam. Obsahovať by malo vitamíny A a E, fosfor, draslík, vynikajúci je rakytník (vďaka vysokému obsahu vitamínu C), čierny kaviár (na pomoc s hydratáciou), zelený čaj, aloe vera (pomáha s nedokonalosťami). Vo vyššom veku stavte kyselinu hyalurónovú, extrakty z granátového jablka (pomáhajú aj pri problémovej pigmentácii) alebo 24 karátové koloidné zlato (pôsobí na pokožku takmer zázračne). Liftingové séra sú určené na zrelú pokožku a pomôžu, keď sa vyskytnú hlbšie vrásky.

Ak máte ďalšie otázky, pokojne nás kontaktujte na info(@)deadseamineral.sk

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.