Krém proti pigmentovým škvrnám

Krém proti pigmentovým škvrnám

Krém proti pigmentovým škvrnám

Pigmentové škvrny sa na pokožke môžu vyskytnúť z rôznych dôvodov. Jedným z nich je nadmerné opaľovanie alebo opaľovanie sa v soláriách. Spôsobiť ich ale môže aj vek alebo alergická reakcia. Tmavšie škvrny alebo fľaky sa môžu objaviť aj po pôrode alebo pri náhlych hormonálnych zmenách. Napríklad pri užívaní antikoncepcie. Jazvy, ktoré vznikajú pri akné, ako vedľajší produkt vytláčania vyrážok, sa môžu po čase tiež na pokožke podpísať tmavšími plochami.

Ak sa objavia prvé škvrny, možno pomôžu domáce recepty na zosvetlenie pokožky. Citrónový kúpeľ alebo citrónovo soľný peeling. Vitamín C všeobecne pomáha vybieliť, zosvetliť a môže aj úplne odstrániť tmavšie zafarbenie pokožky. Pri výrobe domácich liekov môžete tiež stiahnuť po mede lebo géloch z aloe vera. Proces ale trvá aj niekoľko týždňov. Dôležité je preto nevzdať sa hneď po prvých dňoch, ak nevidíte okamžité výsledky.

Zbaviť sa tmavších plôch na vašom tele vám pomôžu rôzne zosvetľujúce krémy. Skontrolujte si ale ich zloženie, aby vám nespôsobili alergickú reakciu. Krém upravuje farbu pokožky. Aplikuje sa priamo na tmavšiu časť kože, ktorú jemne zosvetlí. Lokálne účinkujúci krém je dobré kombinovať s denným krémom s ochranným faktorom SPF 15. Krém by mal pokožku zjemniť a zároveň ju zosvetliť.

Dôležité je ale používať krém poctivo a pravidelne. Vyhýbať sa slniečku a cez deň sa natierať faktorom. Hlavne ak máte škvrny aj na rukách alebo iných slnku vystavených častiach tela. Krém môžete na pokožke cítiť. Nemusí to byť hneď alergická reakcia, ale tým, že aktívne látky sa vstrebávajú, môžete cítiť jemne šteklenie alebo aj pálenie. Samozrejme, nemalo by to byť nič hrozné.

Chemický peeling vám obrúsi vrstvu kože a môže pomôcť aj pri pigmentových škvrnách. Pripravte sa ale na to, že chemikália, ktorou vám pokožku obrúsia, spôsobí v konečnom dôsledku jej olupovanie. Preto dávajte pozor, kedy si peeling naplánujete. Poraďte sa so svojim lekárom, aby ste predišli nepríjemným prekvapeniam.

Posledným riešením je laser. Ten odstráni viacero kožných problémov od vrások až po pigmentové škvrny. Samozrejme aj pri tomto zásahu musíte rátať s miernym až silnejším sčervenaním pokožky a mierny opuchom. Laser môže byť veľmi efektívny pri odstraňovaní nežiaduceho zafarbenia pokožky, no nemusí ho odstrániť úplne.

Na záver ponúkame pár dobrých rád. Čokoľvek si už vyberiete, či už babské recepty alebo sa zveríte do rúk profesionálom, nezabúdajte na jedno: pravidelnosť. Starostlivosť o pokožku je záväzok, ktorý si musíte plniť pravidelne.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.