Bahenná maska na pleť z Mŕtveho mora

Bahenná maska na pleť z Mŕtveho mora

Bahenná maska na pleť z Mŕtveho mora

Bahno, ako také, je čisto prírodná zložka. Neobsahuje pridané látky a svojim zložením a konzistenciou sa ničím nelíši od bahna, ktoré si môžete naniesť na svoju pokožku pri návšteve Izraela a Mŕtveho mora.

Ako používať bahennú masku? 

V prvom rade si musíte vyhradiť trošku viac času. Urobte si pohodu a pripravte sa na skutočne unikátny zážitok. Pripravené? Ideme na to! Pleť, pokožku tváre a krku, si očistíte klasickým spôsobom. Použiť môžete bahenné mydlo, čistiaci tonik alebo micelárnu vodu. Prípadne padajúce vlásky si schovajte do šatky alebo pod čelenku. 

Na očistenú pokožku tváre a krku si naneste masku v rovnomernej vrstve. Môžete tak urobiť štetcom alebo priamo prstami. Doprajte si štedrú porciu vitamínov a minerálov, šetriť na starostlivosti o vašu pleť skutočne nemusíte. Masku nechajte zaschnúť. Budete cítiť jemné ťahanie a tlak. Tým, že sa maska vysušuje, sťahuje vám pokožku. 

Ako odstrániť masku?

Keď je maska suchá, môžete ju odstrániť. Zistíte to jednoducho, povrch masky bude drsný a zmení sa jej farba. Odstrániť ju môžete v kúpeľni alebo niekde, kde si nenarobíte veľký neporiadok ;) Postupujte nasledovne. Končekmi prstov jemne masírujte pokožku. Maska sa bude postupne oddeľovať od vašej pokožky. Vznikne tak peelingový efekt a pokožku masírovaním prekrvíte. Masážou zvýšite cirkuláciu krvi, pokožka sa nadýchne, odstránite odumreté bunky a zrýchlite bunkový metabolizmus.

Čo potom?

Pleť si nemusíte umývať vodou. Stačí ak si uterákom navlhčeným vo vlažnej vode zotriete zvyšky masky. Po osušení môžete svoje póry uzavrieť použitím pleťového tonika alebo, ak máte veľmi suchú až normálnu pleť, jednoducho aplikujte hydratačný krém. Pri mastnej pleti použite krém na mastnú pokožku. Dokonale uzavriete celú skrášľujúcu procedúru a budete sa cítiť fantasticky.

Ako maska omladzuje pleť?

Vďaka minerálom sa pokožka čistí, nestráca svoju prirodzenú vlhkosť a optimalizuje sa množstvo mazu, ktorý je prítomný na pokožke. Vďaka tomu, že pokožka je hydratovaná a očistená, zachováva si mladistvý vzhľad a je jemná na dotyk.

tip na záver: Táto procedúra zaberie o niečo viac času ako tradičné 5 minútové masky. Využite tento čas na relaxáciu alebo si doprajte kvalitnú masku na vlasy s bahnom z Mŕtveho mora. Ak si vlasy po nanesení masky zabalíte do uteráka. Teplo bude pôsobiť veľmi príjemne a zároveň zabijete dve muchy jednou ranou.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.