Kozmetika pre tehotné ženy, ako predchádzať striám

Kozmetika pre tehotné ženy, ako predchádzať striám

Kozmetika pre tehotné ženy, ako predchádzať striám

Počas tehotenstva sa naše telo mení. Mení sa naša pokožka, naše vlasy. Začíname priberať na váhe postupne a s blížiacim sa dátumom pôrodu bruško rastie rýchlejšie. Rovnako ako naše očakávanie prvého stretnutia s našim dieťatkom. 

Najlepšie obdobie, kedy sa začať intenzívnejšie starať o svoje bruško je prvá polovica tehotenstva. Strie sú prvým príznakom, že sa vaše telo radikálne mení. Väčšina žien sa s nimi zmieruje až po pôrode, no prevencia môže byť účinnejšia, ako sa zdá. To, že pokožka sa napnúť musí berieme ako samozrejmosť. Samozrejmosťou by tiež mala byť zvýšená starostlivosť, aby sme striám neuľahčili tvorbu a zároveň, aby sme po pôrode získali naše bruško nazad. 

Prevencia strií v tehotenstve

Prvým krokom je hydratácia. Pite toľko vody, koľko zvládnete. Voda má vynikajúci účinok na vás aj na komfort vášho dieťaťa. Nezabúdajte na to, že vaša pokožka je tvorená hlavne vodou. Preto je dôležité zachovávať si level hydratácie pitím vody z vnútra a používaním kvalitných krémov, olejov a sér. 

Program na prevenciu strií od Mon Platin

Samotný program si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv a preferencií, no je dôležité, aby ste ho dodržiavali pravidelne a starali sa o svoje bruško každý deň. 

1.    Odstraňovanie odumretých buniek, prevzdušnenie pokožky. Najlepším spôsobom ako tak urobiť je používať jemný peeling. Mon Platin odporúča Peelingové mydlo. Trojitá aktívna formula spôsobí, že vaše bruško bude jemné a hladučké a bude mať príjemnú arómu. Peeling odstráni odumreté bunky a podporí cirkuláciu krvi v pokožke. Peelingové mydlo pôsobí tiež proti jazvičkám a vráskam a prispieva k eliminácii strií. Obsahuje extrakt z harmančeka a 26 minerálov z Mŕtveho mora. Vhodné je pre všetky typy pokožky a vybrať si môžete z troch vôní.

2.    Po kúpeli aplikujte telové maslo proti starnutiu. Aj maslo si môžete vybrať podľa svojej preferencie vo vôňach a farbách. Napríklad ruža je kráľovná kvetov, symbol lásky a krásy. Navyše obsahuje extrakt zo šípok, vitamíny C a E a samozrejme minerály z Mŕtveho mora. Maslo zlepší pružnosť vašej pokožky, ochráni ju pred vysúšaním a spevní ju. 

3.    Nakoniec aplikujte sérum. Mon Platin odporúča Sérum s obsahom čierneho kaviáru. Vysoká koncentrácia kapslí, ktoré obsahujú vitamíny A a E pomáha pokožku omladzovať, ale nie len to. Vďaka schopnosti séra uzatvárať vlhkosť do pokožky, ostane vaša pokožka hydratovaná. 

4.    V kabelke žiadnej tehotnej ženy by nemal chýbať gél s obsahom aloe vera. Gél má upokojujúci účinok. Hydratuje ale zároveň pomáha pri nepríjemnom svrbení, ktoré spôsobuje rozpínanie pokožky

Obľúbený spôsob ako si zachovať krásne bruško, hlavne vo vyššom štádiu tehotenstva je taktiež detský olej. Využijete ho samozrejme aj neskôr, keď sa bábätko narodí. 

Nezabúdajte, že všetky procedúry musíte vykonávať s nežnosťou. Starajte sa o seba rovnako, ako sa budete starať o svoje bábätko.

Ak by ste po pôrode mali strie, neobávajte sa, časom sa posťahujú. Moderná kozmetická veda nedokáže strie úplne odstrániť, ale dokáže pokožke vrátiť jemnosť a strie zjemniť natoľko, že sú menej viditeľné.

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.