Vitamínová starostlivosť o pleť na jar

Vitamínová starostlivosť o pleť na jar

Vitamínová starostlivosť o pleť na jar

Jar má špecifické miesto v našom kalendári krásy. Pleť si pýta lepšiu starostlivosť, po zime je unavená a vy siahate po hydratačných maskách so vzácnymi olejmi a ošetrujúci látkami. Okrem olejov potrebujete tiež správnu kombináciu vitamínov aktívnych látok. Ich výber nie je v zásade odlišný od tých, ktoré prijímame v jedle. Preto si aj z uhoriek alebo iných pochutín môžete vyrobiť domáce masky.

Ak ste už prekročili pomyselnú hranicu puberty, vsaďte radšej na koncentrované vitamíny na pleť. Pokožka sa vám potom odmení. Hlavne na jar, by ste mali stav svojej pokožky detailne zhodnotiť a popasovať sa s prípadnými škodami, ktorá napáchala zima.

Na jar ešte stále podceňujeme slniečko. Ak ste v zime ochranu proti slnku „flákali“, je čas poobzerať sa po kréme ochranným faktoromAko sme už upozorňovali, okrem vzniku kožných problémov, pokožka na slnku starne. Prichádza o vitamíny a vysušuje sa. Suchá pokožka ide ruka v ruke s tvorbou vrások, ovísaním a stratou vitality.

Aké vitamíny sú pre krásnu pokožku najdôležitejšie?

Vitamín A bojuje proti ovisnutej pokožke, pomáha jemne upravovať aj prvé vrásky. Hlavne ak Vás trápi aknéáčko je to, čo bude vašej pokožke chýbať. Doplniť ho môžete stravou ale efektívnejšie a rýchlejšie je to pomocou kvalitného krému.

Betakarotén má zvláštnu schopnosť. Pri dotyku s pokožku sa mení na vitamín A, dodáva jemné sfarbenie a obnovuje pružnosť. Jeho prirodzeným zdrojom je mrkva. Karotkový krém je preto obľúbený u žien pred tridsiatkou. Samozrejme, pochutnať si môžete aj na surovej mrkveno pleti ju jednoducho doprajete prostredníctvom kvalitného krému s jej obsahom.

Vitamín E bojuje proti prirodzenému starnutiu pokožky. Chráni ju pred voľnými radikálmi a pokožke pomáha takto omladnúť prirodzenou cestou. Obsahujú ho denné, nočné ale aj opaľovacie krémy. Vysoký obsah vitamínu E nájdete v olejoch, špenáte, či slnečnicových semienkach. Ak ale chcete výsledky vidieť rýchlejšie, vyberte si krémy s vitamínovými kapsulami, ktoré sa pri dotyku s pokožkou jemne rozplynú. Poskytnú vám tak maximálny účinok. Bez čakania.

Dôležitý je tiež vitamín C, ktorý urýchľuje látkovú výmenu pokožky.  Okrem toho viaže kolagén a tak pomáha pokožke udržovať si vitalitu a pružnosť. Látková výmena súvisí tak s omladzovaním pokožky a s jej obnovou ako aj s jej vitalitou. Aplikovať citrusy priamo na pokožku ale neodporúčame. Vitamíny pre pleť jednoduchšie doplníte krémom.

Akýkoľvek vitamín vám chýba, doprajte si jeho štedrú dávku počas celého rokaČítajte zloženie krémov a vyberajte si podľa neho.

Príjemné nakupovanie.

Napište komentář

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.