Dá sa zabrániť začínajúcim vráskam?

Dá sa zabrániť začínajúcim vráskam?

Dá sa zabrániť začínajúcim vráskam?

Výživa, hydratácia a ochrana. To sú najefektívnejšie zbrane v boji proti prvotným vráskam. Ak už aj nejakú tú vrásku máme, netreba ju podceňovať. Mohlo by sa veľmi ľahko stať, že zanedbávanie pokožky sa nám o pár rokov pomstí hlbokou vráskou. Čo robiť, aby tomu tak nebolo?

Hydratácia

Dôležitá je kvalitná hydratácia. Nie je to len pitný režim, ale najmä hydratačný krém po každej skrášľovacej procedúre, maske atď. a mastnejší krém na noc.  Ak je pokožka veľmi suchá, môžeme použiť nočný krém aj na deň. Samozrejme za predpokladu, že sa nebudeme vystavovať slnku. Nesmieme zabúdať ani na peeling. Očistí pokožku a odstráni odumreté bunky. Naša pokožka tak môže slobodne dýchať a všetky aktívne látky z krémov a masiek sado nej efektívnejšie absorbujú. Nemá zmysel aplikovať krém proti vráskam alebo výživnú masku, ak je pokožka zanesená mazom a odumretými bunkami.

Výživa

Spoločne s potravou pre naše telo, prijímame potravu aj pre našu pleť. Čo prospieva nášmu telu, prospieva aj našej pokožke. Vitamín C pôsobí ako antioxidant. Bohaté zastúpenie tohto vitamínu majú citrusy, ríbezle, špenát alebo paradajky. Vitamín E je číslo jeden v boji proti vráskam. Dodať telu ho môžeme orieškami a semienkami. Vitamín Echráni pokožku pred UV žiarením a celkovo obnovuje jej štruktúru. Vitamín A obsahujú mliečne výrobky. Pomáha regenerovať pokožku a dokonca môže pomôcť v boji proti pigmentovým škvrnám. Omega 3 a 6 mastné kyseliny robia pre pokožku priam zázraky. Hydratujú ju, vyživujú a vlasom dodávajú lesk. Obsahujú ich ryby a čierny kaviár.

Ochrana

Nepriateľom mlado vyzerajúcej pokožky je slniečko. Opaľovať sa a dopriať pokožke zlatistý nádych ale môžeme. Prečo? Ak používame kvalitný opaľovací prípravok, naša pokožka bude dlhodobo chránená. Dôležitá je hlavne prítomnosť ochranných faktorov UVB, UVA a vitamínu E. Na dovolenke máme viac času, takže si môžeme dopriať okrem opaľovacieho krému aj krém po opaľovaní, masku a hlavne, vďaka slniečku, viac pijeme. Aj náš denný krém by preto mal mať ochranný faktor SPF. Kvalitnejšie krémy majú faktor 10 a viac.

Pomôcť našej tvári, rovnako ako nášmu telu, môžeme pravidelným cvičením a masážou. Pri aplikácii nočného krému si preto doprajme pár minút a krém si jemne do pokožky vmasírujme. Krúživé pohyby uvoľnia napätie z tváre a masírovaním bude naša pokožka lepšie prekrvená.

Zázraky sa nedejú do troch dní. Ale pravidelná starostlivosť sa na pokožke prejaví skôr či neskôr. Veľa úspechov v boji proti vráskam! 

Napíšte komentár

Prihlásenie

Registrácia

Zabudnuté heslo

Zadajte e-mailovú adresu, ktorú ste vyplnili pri registrácii. Zašleme Vám e-mail s aktivačným linkom pre nastavenie nového hesla.